Budva nije više hit destinacija, bogati turisti našli novo omiljeno mesto

245

Sumirajući rezultate ovogodišnje turističke sezone, budvanski ugostitelji, ističu da bogati turisti, koji su decenijama opsedali Budvansku rivijeru, menjaju smer.

I leto 2018. je pokazalo, da gosti punijih džepova sve više stižu u Tivat i „Porto Montenegro“, koji je Crnu Goru visoko pozicionirao na turističkoj mapi Mediterana.

Nautičko-turistički centar „Porto Montenegro“, najatraktivniji kompleks tog tipa na istočnoj obali Jadrana, vrvi od turista i ovih poznih oktobarskih dana.

„Naš centar je u jeku sezone posećivalo dnevno 10.000 turista, pa i više“, kaže Danilo Kalezić iz „Porto Montenegra“ za „Novosti“, preneo je B92.

„Gosti dolaze da provedu dan ili nekoliko časova u našim lepim restoranima, na bazenu, u galerijama, buticima i drugim objektima ove velike marine, u sastavu koje je šest luksuznih rezidencijalnih vila i prestižni hotel sa pet zvezdica. Dominiraju gosti iz zapadne Evrope, ima Rusa, gostiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Bahreina. Bilo je i gostiju sa Dalekog istoka, ali i iz Srbije, BiH, Makedonije“, zaključio je Kalezić.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...