Novac je obezbeđen, ne propustite da se prijavite, evo ko ima pravo

601

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uputila je poziv roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca da je 1. novembra počela prijava za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć.

U 2017. godini za navedenu namenu iz budžeta je uplaćeno 8.839.998 dinara za 83 porodica sa ukupno 262 dece, saopšteno je iz ovog Sekretarijata.

„Ovom pomoći dajemo dodatnu podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca, dovoljno sredstava je obezbeđeno i u budžetu za 2018. godinu. Nastavićemo i dalje da kroz obezbeđenje i razvoj usluga prvenstveno iz oblasti socijalne zaštite pružimo neophodnu pomoć i podršku u cilju poboljšanja kvaliteta njihovih života“, izjavila je Nataša Stanisavljević.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu pruža kontinuiranu finansijsku podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca. Ova vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite (član 68.) i ostvaruje se jednom godišnje.

Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu.

Zahtev i potrebna dokumentacija podnosi se u Gradskom centru za socijalni rad, ulica Ruska 4. Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na broj telefona 011/ 2650- 329 ili putem elektronske pošte: sanja.patric@gscrb.org

Izvor Beoinfo
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...