Policija i dalje u fondaciji „Podrži život“, evo šta im je najsumnjivije

2.628

Predsednik Upravnog odbora fondacije „Podrži život“, glumac Sergej Trifunović objavio je na Tviteru da se kriminalistička policija i dalje nalazi u prostorijama fondacije i ispituje njeno poslovanje.

„Ako vas interesuje, kriminalistička policija za organizovani kriminal je još uvek u prostorijama fondacije „Podrži život“. Trenutno je jako sumnjiva nabavka toalet papira i kafe za potrebe kancelarije koja je proknjižena, ali Bože moj, naš knjigovođa ne zna gde su računi“, napisao je Trifunović na Tviteru, prenosi BIZLife.

Pre 20 dana, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, a po tužbi Maria Spasića, započeta je istraga u ovoj fondaciji.

Pojedini mediji pisali su danima da ta fondacija uplaćuje novac u investicioni fond i to predstavljali kao nelegalnu aktivnost, dok je Trifunović rekao da je stvar legalna i da su novac u investicioni fond uplaćivali po Zakonu o fondacijama.

Trifunović je naveo i da je finansijska inspekcija ispitivala investicioni fond u koji je fondacija „Podrži život“ ulagala novac.

On je nadležne pozvao da ispitaju rad fondacije.

„Evo, četiri i po godine koliko fondacija postoji, ni jedan organ nije ušao da ispita rad fondacije, a ja ih stalno pozivam. Znači ja jedva čekam da se to desi, ja ću lično da im kuvam kafe i donosim ćaletovu rakiju, ako treba, nateraću majku i da spremi sarme za gospodu iz nadležnih organa koji će da utvrde ikakve, pod znacima navoda, nepravilnosti… Jedino nepravilno što će naći u fondaciji je jedna slika koja visi ukrivo“, naveo je tada.

Izvor Radio 021
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...