Aritonović: Predsednika biračkog odbora pretukli funkcioneri Narodne stranke

277

VRANJE – Predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Ðorđe Ristić i odbornik NS Dragan Pavlović danas su, bez ikakvog povoda, vređali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Božidara Popovića, saopštio je načelnik Gradske uprave Vranja Dušan Aritonović.

Rukovodstvo grada Vranja, kaže se u saopštenju, najoštrije osuđuje incident koji se odigrao na biračkom mestu broj 2 „Narodni univerzitet“, a povodom izbora za Nacionalne savete nacionalnih manjina.

„U dvorištu ove ustanove predsednik odbora Narodne stranke u Vranju, Ðorđe Ristić i njihov odbornik Dragan Pavlović, bez ikakvog povoda su vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, nazivavši ih Ciganima i Bugarima, i uz povike: “počistićemo vas kao što je Ðilas počistio Cigane u Belvilu“, fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Popović Božidara, kome su pritom povredili ruku, nos, a po licu od siline udaraca naneli podlive“, naveo je Aritonović.

Smatramo ovakav način političke komunikacije, kaže se u saopštenju, apsolutno neprimerenim za današnje političke prilike i to predstavlja direktan fašistički akt koji Gradska uprava u Vranju najoštrije osuđuje i koji je u suprotnosti sa evropskim vrednostima kojima svi težimo.

„Ili barem svi, jer se očigledno pripadnici Jeremićeve stranke, kao deo Saveza za silovanje i vešanje Srbije, bolje snalaze na terenu argumenata gole fizičke sile i jezika mržnje“, stoji u saopštenju.

Ono što je danas trebalo da bude festival demokratije i poštovanja, promocije i implementacije prava nacionalnih manjina u našoj državi i našem Gradu, kaže se u saopštenju, „pretvorilo se, isključivom krivicom Jeremićevim lokalnih marioneta, u fašistoidnu farsu zastrašivanja političkih protivnika i nacionalnih manjina“.

Aritonović poručuje da rukovodstvo Grada Vranja neće dozvoliti ugrožavanje izbornog procesa, vladavine prava, slobode, pravde, jednakosti i pre svega ugrožavanje ljudskih i manjinskih prava.

Pozivamo nadležne državne organe da blagovremeno reaguju i u okviru svojih nadležnosti preduzmu pod hitno sve neophodne radnje i postupke, u cilu utvrđuvanja činjeničnog stanja i kažnjavanja počinioca ovog sramnog dela, navodi se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...