Liverpul svestan rizika, da li je ovo odluka o Šaćiriju?

263

Izgleda da su u Liverpulu postali svesni kakav doček čeka Đerdana Šaćirija u Beogradu, pa da ne bi izazivali krcatu „Marakanu“ i ovaj meč pretvorili u nešto što nema veze sa fudbalom, razmišljaju da izostave Švajcarca iz tima.

On sam je pozvao na sport i na zaboravljanje političkih razlika i sukoba, što jeste u redu, samo problem sa Šaćirijem je taj što on upravo insistira, videli smo letos u Rusiji na takvim stvarima i kreira atmosferu mržnje i netrpeljivosti dva naroda.

Šaćirija, da se razumemo, treba ignorisati, čak i ako dođe u Beograd, sve što je radio njemu je na čast, ali i jasno da sa druge strane postoje slični koji razmišljaju kao on, u stvari takvi hrane jedni druge.

Zbog svega toga, kako piše „Tajms“, u Liverpulu razmišljaju da Šaćirija izostave, da ne putuje u Srbiju na ovaj meč, kako se ne bi skretala pažnja sa fudbala i razmišljalo o nekim drugim stvarima van sporta.

Šaćiri je bio jedan od najboljih u lakoj pobedi Liverpula protiv Zvezde, na terenu je razmenjivao psovke sa rivalom, ali to je uobičajeno, može se podvesti pod žar borbe. Provokacije poput onih na letošnjem Mundijalu su nešto drugo, niko ne garantuje da bi u slučaju da recimo postigne gol napravio tako nešto u Beogradu, strah od takvih posledica je veliki.

Zbog toga bi najbolje za sve bilo da ne dolazi…

I upravo u tom smeru razmišlja Jirgen Klop…

Pročitajte sve o sportu na portalu sportske.net!

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...