Hublot otkrio superekskluzivnu seriju satova u čast Bitkoina. Od cene će vam se zavrteti u glavi.

Ali, čak i da možete da platite, bilo bi teško doći do ovog sata

110

Švajcarski proizvođač luksuznih satova Hublot (čita se „iblo“) otkrio je danas novi model u svojoj seriji Big Bang koji se razlikuje od svega ostalog u ponudi. Ovaj sat nećete moći da kupite za gotovinu niti koristeći bilo koju karticu, on se može kupiti jedino koristeći bitkoin.

Model se zove Meca-10 P2P, a dizajniran je za proslavu 10. godišnjice ove kriptovalute. Hublot će kupcima na ram ugravirati jedinstveni transakcioni broj iskorišćen za kupovinu sata, tako da će svaki pojedinačni primerak biti jedinstven. Kako prenosi Bloomberg, jedan sat će vas koštati oko 25.000 dolara, a cena je zasnovana na trenutnoj vrednosti bitkoina.

Nije, međutim, za sada jasno da li će svako moći da kupi ovaj sat, bez obzira na bitkoin bogatstvo, pošto je u prodaju pušteno samo 210 komada. Taj broj je referenca na globalnu granicu od 21 miliona bitkoina, koliko maksimalno može da ih bude. Blumberg navodi da je kompanija dobila već 210 narudžbina za ovaj sat.

Hublot je za ovaj projekat napravio partnerstvo sa honkoškom kompanijom OS Limited da bi proverio svakog kupca, pošto svaka aplikacija mora da bude odobrena. OSL će takođe proveravati i da li možda neko pokušava da opere novac, odnosno da li želi da nelegalno nabavljenu kriptovalutu pretvori u luksuznu robu.

Partnerstvo Hublota i OSL-a se možda neće završiti posle ovoga, pošto je izvršni direktor kompanije rekao Bloombergu da proizvođač planira još jednu ekskluzivnu seriju posvećenu kriptovalutama.

Povrh svega toga, Hublot bi do kraja sledeće godine mogao da uvede opciju da svi njegovi satovi mogu da se plaćaju kriptovalutama.

 

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...