Najveći aplauz za Vučićev govor; Merkel: Bori se „na dnevnom nivou“

Članice EPP pohvalile ekonomske rezultate koje je postigla Srbija

321

HELSINKI – Predsedniku Srbije i lideru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću upućene su večeras, na Samitu Evropske narodne partije (EPP) u Helsinkiju, pohvale za ekonomske rezultate koje je postigla Srbija.

Na Samitu šefova država i vlada iz redova EPP, Vučić je govorio o potrebi da evropski narodnjaci pobede na predstojećim izborima za Evropski parlament.

Takođe je preneo i rezultate koje je Srbija ostvarila u mnogim oblastima, te i o značaju stabilnosti i mira u regionu.

Foto: Flickr / eppofficial

Govor predsednika Srbije dobio je najveći aplauz, a nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da se Vučić na dnevnom nivou bori za stabilnost Balkana.

Inače, predsednik Srbije sedeo je u prvom redu ispred bine, između predsednika Ukrajine Petra Porošenka i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, a za istim stolom sedeli su još hrvatski premijer Andrej Plenković, mađarski premijer Viktor Orban, šef bugarske vlade Bojko Borisov, premijer Irske Leo Varadkar i gradonačelnik Helsinkija Jan Vapauori.

Za stolom pored njih sedeli su kandidati za nosioce liste EPP na predstojećim izborima za Evropski parlament Manfred Veber i Aleksandr Stub, nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Saveta EU Donald Tusk, predsednik Evrpskog parlamenta Antonio Tajani, kao i predsednik Kipra Nikos Anstasijades.

Pred večerašnji susret, u dvorani u kojoj se održava Samit, visoki funkcioneri EU, među kojima predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, evropski komesar za proširenje Johanes Han, izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, te i austrijski kancelar Sebastijan Kurc posebno su se srdačno pozdravili sa srpskim predsednikom.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...