Vimeo opet ide korak dalje – kanal posvećen hologramima! (VIDEO)

Kompanija za šerovanje video-snimaka stalno pomera granice

130

Vimeo u svetu platformi za deljenje video-snimaka važi za sajt koji voli da eksperimentiše i pomera granice. E, pa, kompanija je sada pronašla novi medij za kreatore i može se slobodno reći da je pionir u tome. U pitanju je kanal namenjen hologramima.

Kako javlja TechCrunch, Vimeo je u saradnji sa Looking Glass Factory da kombinuje volumetrijske video snimke sa medijima koji mogu da prikazuju sadržaj bez opreme za glavu. Lentikularni displej Looking Glass Factory-ja nudi posebnu dubinu 3D prikaza.

Ova startap firma sakupila je 844.000 dolara u ranim narudžbinama, a već je objavila nekoliko proizvoda.

Partnerstvo je sklopljeno putem grupe Vimeo Creator Labs, koja treba da kompaniji približi nove tehnologije i da izvede neke eksperimente koji su u ranoj fazi. Vimeo je ovako pokazao ponovo svoje interesovanje za „holograme“.

Ovaj medij je bio korišćen u mnogim VR hedsetovima, ali u proizvodu Looking Glass Factoryja može da uživa više ljudi od jednom, što je novost.

„Naš fokus je na pokušajima da ove stvari napravimo dostupnima i to prvo na internetu. Mislim da je trenutni problem sa volumetrijskim video snimcima to što nisu vrlo dostupni i mi želimo da se to promeni“, rekao je Casey Pugh, šef Creator Laba.

Kanal je aktivan, ali da biste uživali u njemu potreban am je Looking Glass Factory hardver.

Kompanija nudi neke resurse za kreatore koji zainteresovani.

Pogledajte promo video:

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...