Mask napustio funkciju, Tesla dobio predsednicu

Ilon Mask sledi sporazum sa SEC

97

Ilon Mask je ranije postigao sporazum sa Komisijom za deonice i berzu SAD (SEC) zbog tvita u kome je rekao da će kompanija Tesla biti privatno finansirana, a deo tog sporazuma je da mora da ode sa mesta predsednika kompanije. On je zadržao mesto u Upravnom odboru i funkciju izvršnog direktora, ali je kompanija imenovala naslednicu na mestu predsednika. Tačnije, sada predsednice: Robyn Denholm.

Ona je već bila članica UO, a trenutno je finansijska direktorka i šefica strategije za australijski telekom Telstra, ali će tu poziciju napustiti nakon otkaznog roka od šest meseci i potpuno će se posvetiti mestu predsednice Tesle.

„Verujem u ovu kompaniju, verujem u njenu misiju i radujem se što ću pomoći Ilonu i Tesli da dostignu održivu profitabilnost i što ću pomoći dugoročnom održavanju vrednosti deoničara“, navela je Denholm u saopštenju.

Ona je ranije imala funkcionerske uloge na poljima finansija i strategije u tehnološkim kompanijama kao što su Sun Microsystems i Juniper Networks. Mask za nju kaže da je imala „značajne doprinose na mestu člana borda Tesle u poslednje četiri godine“ i da je pomogla da kompanija postane profitabilna.

Osim napuštanja mesta predsednika, Mask je morao da plati 20 miliona dolara štete, a obećao je i da će kontrolisati ubuduće šta tvituje.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...