Stigao je! Ovako izgleda Samsungov telefon sa savitljivim ekranom (VIDEO)

Hoćete li ga koristiti?

804

Kompanija Samsung otkrila je na svojoj developerskoj konferenciji konačno telefon sa savitljivim ekranom. Tehnologija koja će se koristiti za uređaj zove se Samsung Infinity Flex Display.

Uređaj koji je prikazan publici bio je u tvrdoj kutiji koja bi trebalo da spreči publiku da vidi kako će izgledati konačni proizvod. Ipak, neke osnove toga kako uređaj radi su očigledne.

Podrazumevana verzija će mu biti savijena, a u tom stanju izgleda kao obični telefon, malo manji i uži nego što smo navikli ove godine. Sa prednje strane telefona nalazi se displej, ali kada odvijete telefon, njegova veličina se duplira.

Kako javlja Android Authority, rezolucija ekrana kada se savije biće 840×1960 sa dijagonalom od 4,5 inča, a kad se razvije, imaće dimenzije tableta, odnosno dijagonalu od 7,3 inča i rezoluciju od 1536×2152.

Korisnički interfejs se automatski menja između različitih izgleda, u zavisnosti da li je uređaj „otvoren“ ili „zatvoren“. Sve svoje aplikacije možete koristiti i sa zatvorenim telefonom, koji bi trebalo da odaje utisak „normalnog“ telefona. Kada se, međutim, otvori, sve će biti veće i maksimalno će se koristiti veći displeji.

Postojaće, naravno, i kontinuitet kod aplikacija. Na primer, ako gledate Google Maps i otvorite telefon, aplikacija će se automatski prilagoditi većem ekranu. Samsung je napravio i novi sistem, nazvan Multi-Active Window, koji vam omogućava da „terate“ i do tri aplikacije kada je telefon odvijen. Ovo vam pomaže u multitaskingu i verovatno će biti važan deo reklamne kampanje kada telefon bude zvanično objavljen.

Nažalost, nismo dobili nikakve druge detalje o telefonu, kao što su ime, datum objavljivanja ili cena. Ali, sada kada smo uživo videli telefon, datum objavljivanja ne može biti predaleko. Bar se nadamo.

Ne možemo na kraju da ne primetimo koliko su se telefoni promenili. Od samog „čuda“ mobilne telefonije na početku ovog veka, preko trenda smanjivanja do sadašnjih uređaja koji rade sve: razgovaraju, fotografišu, pišu, planiraju, snimaju, služe za gledanje multimedije. A sada smo otišli i korak dalje: telefoni na savijanje.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...