Ako se odlučite za Pixel 3 – dobro ga čuvajte da ne upadnete u veliki problem

Bolje pazite svoj telefon

235

Google je pre mesec dana prikazao svoju seriju uređaja, a na centralnom mestu nalaze se, naravno, telefoni – Pixel 3 i Pixel 3 XL. Ovi telefoni se ne mogu kupiti u Srbiji preko Googlea, ali ih razne prodavnice nude iz uvoza. Ako se odlučite da date 900 evra ili više za ovaj sjajni telefon, znajte da i tamo gde je podrška potpuna postoje veliki problemi, sudeći prema raznim izveštajima.

Kako piše 9to5Google, a i razni korisnici na Redditu, ako vam se desi da razbijete svoj novi telefon, Google neće moći da ga popravi. Ovo je jako loša vest za sve ljude koji ne nose futrole i zaštitne maske. Prema ovim izveštajima i najpopularniji američki lanac servisa uBreakiFix ne može trenutno da popravlja nove Pixele jer nema dovoljno delova.

Jedino što oni mogu da urade jeste da promene baterije, ali ništa više. Oni nesrećnici koji ispuste telefon i slome staklo, moraće da se naviknu na slomljeni telefon.

Treba reći da ovo nije pitanje garancije, jer ako telefon ima problem koji je pokriven vašim planom, Google će ga zameniti. Ali, ako oštetite telefon, pa – moraćete da se naviknete na slomljeno staklo, bar neko vreme, jer izveštaji govore da je period čekanja od dve nedelje, pa do mesec dana.

Kada se sve uzme u obzir, ovo je jako loša praksa za kompaniju koja hoće svoj flagship telefon da pravi od krhkog stakla i to po ogromnoj ceni. Pretpostavljamo da će ovaj problem uskoro biti rešen, ali u SAD. Kod nas se telefon zvanično i ne može kupiti, a ako ga oštetite, bolje je da imate dobrog majstora koji će znati šta da uradi sa delovima kada konačno stignu.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...