Aparati kao da znaju kad im ističe garancija

445

Veći deo proizvoda koji se prodaje u Srbiji traje samo do isteka garancije, tvrdi predsednik Pokreta potrošača Petar Bogosavljević, piše „Blic“.

Gostujući u jutarnjem programu TV Prva Bogosavljević je izjavio da njegovu tezu potvrđuju žalbe potrošača.

„Najveći broj kvarova tehničke robe dešava se oko dva dana po isteku garancije. To je uglavnom bela tehnika, mobilni telefoni, računari…Sami proizvođači kažu da je osiromašenje u svetu, i da je to uticalo na promenu kvaliteta materijala koji se koristi u industriji i to je sasvim prirodno donelo manje kvalitetnu robu“, rekao je Bogosavljević.

Serviser bele tehnike Novica Todosijević takođe je potvrdio navode Bogosavljevića.

„Nije presudno da li se uređaji sklapaju u Turskoj ili Bugarskoj, postoji nešto drugo, a to je da postoje aparati za druga, naša tržišta. Postoje veš mašine od 1.000 evra i one od 300, mi možemo da platimo na primer mašine od 300 evra. Ako ona odradi garantni rok, plus malo više, tu ne vidim problem“, kaže on.

Bogosavljević ističe da u našoj zakonskoj regulativi imamo otežavajuće okolnosti pa tako nije lako pokrenuti sudski spor, odnosno, još uvek nije moguće pokrenuti kolektivnu tužbu. Dodaje i da su često sudski sporovi skupi, dugu traju i nezivesni su.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...