Kako ćete u EU, ako ne možete…

Evropska unija "ne želi da uvozi taj sukob", poručuje parlamentarac

204

TIRANA – Knut Flekenštajn, nemački poslanik u Evropskom parlamentu kaže da Beograd i Priština „moraju među sobom da pronađu rešenje“ i da Evropska unija „ne želi da uvozi taj sukob“.

„Kako možete da živite u Evropskoj uniji sa svim ovim pravilima ako ne možete da pronađete način da se dogovorite sa svojim susedom?“, rekao je Flekenštajn za Juropijen Vestern Balkans (EWB).

Foto: Facebook / Knut Fleckenstein, arhiva

On je dodao da su skoro sve grupe u EP, izuzev krajnje desnice, jedinstvene u podršci približavanju zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Kada je reč o viznoj liberalizaciji, Flekenštajn kaže da je uveren da su građani Kosova to zaslužili i da su prištinske vlasti uradile ono što je bilo do njih, te da je sada red na članice EU.

„Ne mogu da garantujem za svaku zemlju u EU, ali ne treba uvek da gledamo na izbore, već da se držimo svog posla“, rekao je on.

Flekenštajn, koji je izvestilac EP za Albaniju, kaže da pozitivno ocenjuje reformu pravosuđa u toj zemlji, mada, napominje, ima problema.

„Kada je reč o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala vidimo prve vidljive korake i naravno čekamo još“, rekao je on.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...