Direktorka biblioteke: Uklanjanje karikatura isključivo moja odluka

301

Nakon što je su lazarevačke biblioteke „Dimitrije Tucović“ uklonjene karikature Dušana Petričića i Predraga Koraksića Koraksa, direktorka biblioteke Jasmina Ivanković je izjavila da je odluku donela sama, piše „Danas“.

Kako je rekla, nikakvih političkih pritisaka nije bilo, ta da je odluka o skidanju izložbe karikatura Dušana Petričića i Predraga Koraksića Koraksa iz te ustanove isključivo njena.

„Tribina koja je prijavljena imala je za temu fašizam i antisemitizam. Međutim, pretvorila se u politički skup na kom su, nenajavljeni, govorili prvaci političkih stranaka“, rekla je Ivanković.

Dodala je i da je tribina prenošena uživo preko Fejsbuka i to bez njene saglasnosti.

„Izložba je skinuta jer vreme njenog trajanja nije unapred istaknuto. Nije problem ni da se ona vrati, ali nedopustivo je da njeno ukidanje dovodite u kontekst političkih pritisaka“, rekla je ona.

Čelnik Novog optimizma Branislav Guta Grubački rekao je da je jedini političar koji je prisutvovao i to kao publika bio Zoran Lutovac, predsednik DS.

Grubački je pozvao direktorku da, ako već nije problem da se postavka vrati, to učini kako bi odagnala sumnje da je na nju vršen politički protisak.

Grubački takođe navodi da je postojalo pismeno odobrenje za izložbu, te da je usmeno rečeno da će tok tribine biti prenošen putem Fejsbuka.

Podsetimo, udruženje Novi optomizam saopštilo je danas da su lokalne vlasti u Lazarevcu naredile uklanjanje izložbe dvojice srpskih karikaturista, samo 24 sata nakon otvaranja.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...