Velika akcija policije – uhapšeno 20 osoba, medju kojima i pet policajaca

240

BEOGRAD – Policija je u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima u više odvojenih akcija uhapsila 20 osoba, medju kojima i pet policajaca, i podnela krivične prijave protiv još 15 osoba zbog sumnje da su od 2013. godine oštetili državni budžet, Republički fond PIO i druga pravna lica za oko milion evra, saopštio je danas MUP.

Osumnjičeni su za primanje i davanje mita, trgovinu uticajem, zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu položaja odgovornog lica, prevaru u privrednom poslovanju, falsifikovanje isprave, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, neovlašćeno bavljenje odredjenom delatnošću, navodjenje na overavanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje službene isprave i poresku utaju.

Medju uhapšenima su D.V., rukovodilac u inspekciji rada u Zaječaru, policajac iz Vrbasa S.M. koji je osumnjičene za prodaju droge obaveštavao o kretanju policijskih patrola kao i policajac D.L. iz Sremske Mitrovice koji je osumnjičen da je neovlašćenim licima saopštavao podatke iz službene evidencije i zahtevao iznos od 2.500 evra kako bi ubrzao postupak ekstradicije.

Uhapšeni su i saobraćajni policajci Policijske stanice Arandjelovac S.A., D.V. i M.M. (1990) zbog sumnje da su od septembra izvršili više krivičnih dela primanja mita tako što su od vozača koji su počinili saobraćajne prekršaje zahtevali i uzimali novac u vrednosti od oko 50.000 dinara kako ne bi preduzeli službene mere i radnje u cilju sankcionisanja izvršenih prekršaja.

Policija je u Požarevcu uhapsila radnika gradskog Doma zdravlja M.O. i podnela krivičnu prijavu protiv 48-godišnje lekarke u toj zdravstvenoj ustanovi zbog sumnje da su od 1. do 25. avgusta na osnovu lažnih recepata podigli 90 kutija leka „buprenorfin“ u Apotekarskoj ustanovi Požarevac čime je Republički fond PIO oštećen za 129.555 dinara.

Akcije na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije sprovedene su u prethodna tri dana na teritoriji Novog Sada, Čačka, Jagodine, Pančeva, Zrenjanina, Zaječara, Sremske Mitrovice, Vrbasa, Arandjelovca, Smedereva i Požarevca.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...