Gruevski se pohvalio na Fejsbuku da je dobio azil u Mađarskoj

408

SKOPLJE –  Bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski objavio je danas na Fejsbuku mu je Mađarska, zemlja u koju je pobegao kako bi izbegao služenje zatvorske kazne, odobrila politički azil.

„Republika Mađarska, zemlja članica EU i NATO danas je odobrila moj zahtev za politički azil zbog političkih progona u Republici Makedoniji“, napisao je on na svom Fejsbuk profilu.

Денес Република Унгарија, земја членка на ЕУ и НАТО, одговори позитивно на моето претходно поднесено барање за добивање…

Gepostet von Nikola Gruevski am Dienstag, 20. November 2018

Mađarske vlasti još nisu potvrdile tu informaciju, ali su pojedini mediji ranije objavili da je Gruevskom odobren zahtev za azil.

Bivši makedonski premijer, koji je osuđen na dve godine zatvora i protiv kog se vode još četiri sudska postupka i više istraga zbog kriminala i korupcije u vreme dok je bio na vlasti, ilegalno je napustio Makedoniju 11. novembra.

U Mađarsku je stigao preko Albanije, Crne Gore i Srbije, uz pomoć osoblja mađarskih diplomatskih predstavništava u tim zemljama.

Ministarka pravde Makedonije Renata Deskoska izjavila je danas da je zahtev za ekstradiciju Gruevskog spreman i da treba da bude poslat vlastima Mađarske.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...