Predsednik Srbije Albancima: Molim vas…

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se Albancima sa Kosova i Metohije

298

BEOGRAD – Molim vas, povucite odluku, da sednemo da razgovaramo, moramo da postignemo dogovor i kompromis, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se Albancima sa Kosova i Metohije.

„Sa nama morate da se dogovorite, neće vam pomoći ni Amerikanci, ni bilo ko drugi“, dodao je predsednik u obraćanju javnosti posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Kako je rekao, vlasti u Prištini sve vreme podižu očekivanja svog naroda, a nisu im rekli da rešenja moraju da budu bolna, kao i da o svemu moraju da se dogovore s Beogradom, kazao je Vučić komentarišući ponašanje prištinskih privremenih vlasti u vezi s dijalogom koji se vodi pod pokroviteljstvom EU.

Podsetivši na rezultate glasanja prilikom odluke o članstvu Kosova u Interpolu, Vučić je ocenio da se promenila slika sveta, ali je kazao i da mi zbog toga ne likujemo i ne želimo to da tadimo.

„Mi nikoga ne vređamo, ništa ne radimo protiv Albanaca i nećemo nikome da se izvinjavamo. Nismo prekršili nijedan ugovor i dogovor, samo smo branili naše interese, i nikome se nismo obavezali da nećemo čuvati svoj teritorijalni integritet“, poručio je Vučić i dodao da zbog toga nećemo prihvatiti najnovije mere Prištine.

„I još jednom molim Albance da shvate da nam je potreban mir, a ne eskalacija. Molim vas, povucite ove odluke“, poručio je i dodao da smo se objektivno uplašili za naš narod, jer u pitanju je jedna od najtežih situacija za naš narod u poslednjih 15 godina.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...