Han: Hitno smiriti situaciju na Kosovu

240

BRISEL – Komesar EU za proširenje Johanes Han napisao je danas na svom Tviter nalogu da je o situaciji na KiM posle najnovijih poteza Prištine razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa predstavnicima privremenih kosovskih institucija, Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem.

„Složili smo se da je neophodno da se hitno smiri situacija i dođe do deeskalacije u interesu celog regiona. Ponudio sam pomoć u radu na brzim, praktičnim rešenjima za različita trgovinska pitanja u okviru CEFTA“, napisao je Han.

Ranije danas iz kabineta predsednika Srbije saopšteno je da je Vučić u telefonskom razgovoru preneo Hanu da je Srbija izložena snažnim provokacijama Prištine, ali i da se ponaša ozbiljno i odgovorno.

Predsednik Vučić i komesar Han su se saglasili da je sada potrebno očuvati mir i stabilnost.

Srbija se, kako je rekao predsednik Vučić, uvek ponaša ozbiljno i odgovorno, ali je ukazao na to da je izložena snažnim provokacijama Prištine, koje ugrožavaju bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, kao i mir i stabilnost u celom regionu, saopšteno je iz Pres službe predsednika Srbije.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...