Opozicija osudila napad na Borka Stefanovića u Kruševcu

302

Predsednik Levice Srbije i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Borko Stefanović i aktivisti Levice Boban Jovanović i Marko Dimić brutalno su pretučeni danas u Kruševcu od strane „batinaša naoružanih šipkama“ uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju, saopšteno je iz Saveza za Srbiju.

Usled težih povreda glave, Borko Stefanović je prevezen u Urgentni centar, Jovanoviću su izbijena dva zuba i rasečena usna, dok je Dimić zadobio više udaraca u glavu.

Kako je navedeno, grupa batinaša naoružanih šipkama presrela su Stefanovića ispred MZ Rasadnik u Kruševcu, oborila ga na asfalt i besomučno tukla. Pošto su Stefanoviću u pomoć pritrčali Jovanović i Dimić, napadači su se obrušili i na njih.

Iz Saveza su naveli da je napad na članove Saveza za Srbiju posledica najprljavije hajke koju režim Aleksandra Vučića svakodnevno vodi protiv političkih neistomišljenika.

„Uzurpirajući gotovo celokupan medijski prostor, kukavički crta metu na leđa svakog ko se usudi da misli drugačije, a sa jezika mržnje sada su prešli štangle i razbijanje glava“, naveli su iz saveza.

LSV osudila napad na Borka Stefanovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je večeras osudila napad na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića.

LSV je u saopštenju navela da je nasilje na političkoj sceni Srbije postalo svakodnevna pojava.

„Nije prošlo ni 48 časova od napada na prostorije LSV u Novom Bečeju, a usledio je novi napad na predsednika jedne političke stranke u Srbiji“, podsetila je u saopštenju LSV.

Stranka je zatražila da policija u što kraćem roku javnost upozna sa informacijama o počioniocima ovog napada i da ih privede.

„Srbija je evropska država i nedopustivo je da u političkoj areni dominara nasilje. Nažalost, ono je postalo svakodnevna pojava“, piše u saopštenju koje je potpisao portparol LSV Aleksandar Marton.

SDS: Napad na opoziciju – napad na demokratiju i normalnost u Srbiji

Socijaldemokratska stranka (SDS) osudila je večeras napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih kolega u Kruševcu, navodeći da je napad na opoziciju napad na demokratiju i normalnost u Srbiji.

SDS je u saopštenju naveo da su „lični kriminalci“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića pretukli Stefanovića i njegove saradnike pred tribinu Saveza za Srbiju u Kruševcu, navodeći da je napad usledio „nakon što je poslednjih dana maksimalno pojačana medijska satanizacija i orkestrirana kampanja“ protiv opozicionih političara.

„Po fašističkom propagandnom metodu verbalno nasilje nad političkim protivnicima služilo je kao poziv i svojevrsna dozvola i za aktiviranje fizičkog nasilja. Po gebelsovskoj logici, koju ovaj režim sve vreme primenjuje, politički protivnici se prvo oblate brutalnom propagandom, proglase za izdajnike i lopove, što je sve priprema za zakonomerno fizičko nasilje, a neretko i ubistva političkih protivnika“, naveo je SDS na čijem čelu je Boris Tadić.

SDS je naveo da je pre nekoliko dana Aleksandar Vučić „licemerno javno pozvao svoje članove na odmerene i pristojne reakcije prema onima koji ih kritikuju, a da su danas njegovi batinaši brutalno pretukli s leđa predstavnike opozicije“ i da su „večerašnje slike okrvavljenih glava njegovih političkih protivnika prava slika Vučićevog režima“.

SDS je pozvao opoziciju da bude solidarna u svakom trenutku sa svima koji su izloženi verbalnom i fizičkom nasilju, bez obzira na to kojoj stranci ili bloku pripadaju i na ujedinjavanje u borbi protiv ove nasilničke i kriminalne vlasti.

„Napad na svakog od nas je napad na demokratiju i normalnost u Srbiji. Verbalno nasilje je uvek samo priprema za fizičko i tragična istorija nas uči da ovakvi režimi uvek na početku ubedjuju javnost u ličnu i političku nemoralnost svojih političkih protivnika, a onda nad njim vrše i fizičko nasilje“, naveo je SDS.

Jovanović (DSS): Hitno ispitati napad na Borka Stefanovića, kazniti vinovnike

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović zatražio je večeras da se hitno ispita slučaj napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih stranačkih kolega u Kruševcu, a da vinovnici budu strogo kažnjeni.

„Najoštrije osuđujemo napad na Borka Stefanovića i članove njegove delegacije“, naveo je Jovanović, a preneo DSS.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je fizičko ili bilo kakvo drugo nasilje apsolutno nedopustivo u uređenom društvu.

Narodna stranka: Vučić uveo fašizam u Srbiju

Pokušaj ubistva jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića je kulminacija višegodišnje brutalne kampanje i satanizacije demokratske opozicije u Srbiji koja se pretvara u krvoproliće, saopštila je Nova stranka.

Brutalni napad na Borka Stefanovića koji se večeras dogodio u Kruševcu je neoboriv dokaz da je Srbija uvedena u fašizam, dodaje ova stranka u saopštenju i poziva predsednika republike Aleksandra Vučića da pod hitno rasformira svoje falange odgovorne za pokušaj ubistva Borka Stefanovića.

Od ministra Nebojše Stefanovića zahtevamo da momentalno podnese ostavku na tu funkciju, zaključuje se u saopštenju.

LDP zatražio hitno hapšenje maskiranih bitangi koje su napale Borka Stefanovića

Kukavički napad na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića mora hitno da bude
istražen i da se uhapse maskirane bitange koje su napale njega i članove Levice, saopštio je LDP dodajući da vlast i oni koji sprovode zakon ne smeju da ćute pred onim što se večeras dogodilo u Kruševcu, već moraju odmah da reaguju i već večeras uhapse napadače.

Izvor Beta Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...