Brnabić: Vučić je bio iznerviran kad smo čuli da je Borko Stefanović napadnut

1.046

BEOGRAD – Vlada ili predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne mogu da se optužuju za stvaranje atmosfere linča, jer agresiju u društvo pre svega unose lideri Saveza za Srbiju (SzS), rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je na optužbe Saveza za Srbiju rekla da država neće tolerisati nasilje.

Ona je, povodom napada na lidera Levice Srbije i jednog od osnivača SzS Borka Stefanovića, rekla da je policija odmah reagovala, da je predsednik odmah osudio nasilje i da opozicija stvara podele u društvu.

„Ko je mene nazvao kreaturom? Ko je nas nazvao ‘skotarijom’ i spodobama? Hajde da se vratimo normalnom diskursu, to je ono na šta sam ja uvek pozivala. Nemojte da (krivicu) prebacujete na nas, a da (istovremeno) pretite silovanjima i vešanjima“, rekla je Brnabić.

Kako je navela, opozicija deli građane na „pametne i glupe, građansku i krezubu (Srbiju)“, da je uverena da će biti manje fizičkog nasilja kada prestane verbalno nasilje, zbog čega je pozvala lidere opozicije da prestanu sa „unošenjem podela u Srbiju“.

Rekla je da je ona bila sa Vučićem kada su su čuli da je Stefanović napadnut, da je on bio „iznerviran zbog toga“ i da je nakon toga izjavio „da to ne sme da se dešava“ i da to „nije lice Srbije“.

Povodom ocene opozicije da vlasti stvaraju podele u društvu, rekla je da „ne prođe ni jedan dan“ da ona ne dobije pretnje na društvenoj mreži Tviter, ali da o tome ne govori u javnosti.

„Nažalost u današnje vreme imate društvene mreže gde ne možete svakog da iskontrolišete. I ja za sve pretnje nikada nisam optužila opoziciju“, rekla je Brnabić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...