Nova hapšenja: Kosovska policija privela Srbe tokom porodične posete

405

BEOGRAD – Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila nastavak terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji, i zahteva hitno oslobađanje Milene Milojković i Miloša Ivkovića iz Medveđe koji su, kako se navodi u saopštenju, brutalno oteti od strane takozvane kosovske policije prilikom porodične posete u selu Medregovac.

„Ekstremisti iz Prištine naložili su čak da se deci zabrani da posećuju svoje roditelje na Kosovu i Metohiji, što dodatno potvrđuje da njihova jednostrana destabilizacija nema za primarni cilj bilo kakav trgovinski ili politički obračun s Beogradom, već da je reč o zločinačkom planu da se Srbi izlože svim mogućim pritiscima kako bi se iselili iz naše južne pokrajine“, navodi se u saopštenju Kancelarije u subotu uveče.

Iz Kancelarije, međutim, apeluju na Srbe na Kosovu i Metohiji da budu strpljivI i da izdrže, jer, kako navode, „u predstojećim danima bićemo sasvim sigurno svedoci novih pojedinačnih provokacija i pritisaka sa ciljem da se naš narod onespokoji i zastraši“.

U saopštenju se navodi da su ovo poslednji, očajnički pokušaji šovinističkih struktura u Prištini da obezbede svoj politički opstanak.

„Pravi način da im se uzvrati jeste da se na pritiske ne odgovara strahom i panikom, već stamenim i prkosnim građanskim otporom i nesalomivošću, jer naš narod ni u težim situacijama nije dozvoljavao da zlo i fanatizam preobučenih terorista prevladaju“, poručuje se u saopštenju.

Takođe se ističe da će država Srbija i Kancelarija za Kosovo i Metohiju svima koji na ovaj način budu izloženi nasilju i nepravdi pružiti svu potrebnu pravnu i drugu pomoć.

Na imanju porodice Perović u selu Medregovcu u opštini Podujevo pripadnici kosovske policije priveli su ranije danas Milenu Milojković, majku šestoro dece iz Medveđe i njenog komšiju Miloša Ivkovića, takođe iz Medveđe.

RTS navodi da je Milojković krenula kod roditelja koje obilazi bar dva puta nedeljno i do sada nije imala nikakvih problema, a da je komšija pošao sa njom kako bi pružio pomoć oko preseljenja roditelja Milojković.

Selo Medregovac nalazi se na samoj administrativnoj liniji.

Milenin brat Goran Perović potvrdio je dopisništvu RTS u Leskovcu da su Milojkovićeva i njen komšija zadržani u Policijskoj stanici u Lužanu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...