Novi spomenik Tuđmanu izazvao snažne reakcije javnosti, neki komentari su nemilosrdni (FOTO)

168

ZAGREB – Spomenik Franji Tuđmanu koji je zagrebačka gradska vlast dugo i pompezno najavljivala konačno je završen i 10. decembra trebalo bi da bude postavljen.

Prve fotografije bronzane statue, koja prema ranijim informacijama košta oko 4,5 miliona kuna (oko 600.000 evra), podigle su veliku buru.

Kip visok 4,2 metra delo je autora Kuzme Kovačića, koji čini se, nije baš verno predstavio Tuđmana, što tviterašima nije promaklo.

Pitanje koje se u Hrvatskoj često postavlja ovih dana.

A neki su dali i odgovor….

“ Na koga liči spomenik Tuđmanu? Meni na F.D Ruzvelta, obučenog u odeću Mahatme Gandija. Sa kosom Josipa Broza Tita iz doba Bombaškog procesa“,  napisao je Dejan Jović, profesor međunarodnih odnosa i nacionalne bezbednosti na Fakultetu političkih nauka Zagreb.

U odgovoru na ovaj tvit, jedan tviteraš se složio da liči na Ruzvelta, ali dodao i da podseća na Tomu Nikolića, a zatim se rasplamsala polemika u komentarima ispod fotografije.

Ovo su najzanimljiviji odgovori: „Na Žerara Depardjea u pidžami“, „Rolovani Tuđman“, „Jbt, pa i levitirajući Pavle liči na Pavla, a ovo … sigurno nije Tuđman“, „Iz nekog čudnog ugla liči na Tompsona“, „Vuče na Sanadera“…..

Duhovitih komentara iz celog regiona ne manjka, mada sam izgled spomenika nije ono što ga čini spornim.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...