Vučić osudio napad na Borka Stefanovića i odgovorio na optužbe

520

Ne samo da sam osudio fizički napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, nego se gnušam onih koji pribegavaju nasilju, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Gnušam se onih koji na bilo koji način primenjuju fizičko nasilje. U toj teškoj situaciji, a teško je i kada tuku novinarke i prete silovanjem, ističem da je nasilje nad Stefanovićem bilo užasno, ali sam zadovoljan što je policajac bio taj koji je postavio svoja leđa i sprečio ozbiljniji incident, kao i što su svi odmah pohapšeni“, rekao je predsednik Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić kaže da se gnuša i kada neko preti silovanjem i tuče novinarke ispred mesta na kome rade, a sa kojima se onda nekoliko njihovih kolega sprda i govori kako su udarene u glavu.

„Užasno je nasilje koje se desilo Stefanoviću i zato sam u svoj toj nesreći i problemima zadovoljan što je upravo policajac sprečio veći incidente i srećan sam što su svi napadači uhapšeni“, istakao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o optužbama opozicije da vodi politiku mržnje, Vučić kaže da će država čuvati mir i uhapsiti svakoga ko pokušava nasilje, te da on kao predsednik Srbije ima različito mišljenje od opozicije, kojeg se ne stidi.

„Dobro je da se razlikujemo. Kao što ne branim njima da iznose stavove, tako neću da krijem svoje stavove koji su drugačiji od njihovih“, poručio je Vučić.

Podsetio je da svojevremeno vest o ubistvu Ranka Panića na ulici, koji je bio politički protivnik tadašnjeg režima Ðilasa, Jeremića i Tadića, 15 dana nije objavljena na televizijama i u novinama.

„Kada se pojavila vest da je čovek ubijen, niko nije rekao izvinite, majku Smilju niko nije hteo da vidi. To govori o njihovim emocijama“, rekao je i nastavio:

„Njihov posao tada je bio da sprovedu istragu i uhapse počinioce, a država to nije učinila, jer njegova smrt nije nikoga interesovala“.

„Srbija danas nije takva i osuđuje svaku vrstu nasilja, i nad pripadnicima vlasti i nad predstavnicima opozicije, a njima na čast neka služi sve što rade, samo ih molim da ne pokušavaju da izazovu nasilje, a znam koje su im ideje i šta će pokušati“, objasnio je predsednik Vučić.

„Čuvaćemo mir i uhapsiti svakoga ko primenjuje nasilje“, poručio je Vučić.

Podsetio je i da na demonstracijama u Beogradu zbog njegovog izbora za predsednika Srbije niko nije povređen i niko nije stradao.

„Policija nije intervenisala. Ponosan sam na tu činjenicu, to je Srbija slobode i demokratije i verujem da će takva biti u budućnosti.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...