AMSS upozorio: Ne krećite na put bez zimske opreme

187

Povremena kiša i danas će otežavati saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Srbije i, pošto se najavljuju snežne padavine, podsetio vozače na obaveznu upotrebu zimske opreme.

Saobraćaj dodatno otežava i magla koja trenutno smanjuje vidljivost na području centralne i istočne Srbije, gde se savetuje dodatni oprez, kao i na deonicama na kojima su aktuelni radovi.

Pored mokrih kolovoza vozači su upozoreni i na česte odrone zbog kojih dolazi do kraćih prekida u saobraćaju, a kojih najviše ima u Grdeličkoj klisuri, pored Ibra, vozite oprezno kroz Ovčarsko-kablarsku i Drinsku klisuru, a mogući su i na Đerdapskoj magistrali kao i na svim putevima koji vode pored nestabilnih kamenih kosina i useka.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, trenutno nema dužih zadržavanja do 30 minuta.

Teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, čekaju oko četiri sata na graničnom prelazu Batrovci, oko 90 minuta na prelazima Šid i Horgoš, i oko jedan sat na Kelebiji.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...