Evo još glasina o Samsungu S10 – da li ćemo videti krajnje neobičan novi displej?

Šta kažu najnovije glasine o sledećem flagshipu Samsunga?

255

Nije da fali vesti o Samsungu S10, a poslednje navode da će dolazeći flagship na svom ekranu ipak imati „notch“, odnosno bar neku varijaciju, kakva do sada nije viđena. Samsung je ranije potvrdio da radi na novim načinima na koje će još više smanjiti okvire na svojim telefonima.

Ipak, korejski Etnews javlja, a Forbes prevodi, da će Samsung svoju novu tehnologiju iskoristiti i za S10. Ukratko, displej „Infinity-O“ uklanja gornji i donji okvir, odnosno značajno ih smanjuje, a prednju kameru stavlja u jednu malu rupu na ekranu. Ovo će povećati odnos tela i ekrana za koji Samsung veruje da će mu doneti prednost u odnosu na konkurenciju koja koristi veće i upadljivije „notcheve“.

Ove tvrdnje podržao je i poznati insajder Ice Universe fotografijom stakla za prekrivanje Infnity O, koja je namenjena dolazećem modelu A8.

E sad, pitanje je koliko je ovo novo rešenje praktično. Istina je da na tržištu dominiraju telefoni sa praktično identičnim displejom, ali da li je rešenje da imate ekran na kome se nalazi jedna crna mrlja? „Notch“ već ometa gledanje u „full screen“ modu. Ta mrlja, u zavisnosti od položaja, može predstavljati manju smetnju, ali je opet tu.

Moguće je, naravno, da će Samsung predstaviti mogućnost da se softverski pojavi gonji okvir, ali to bi, sa druge strane, delovalo kao traćenje resursa samo zbog jedne tačke.

Naravno, moguće je da se ništa od ovoga neće desiti, nego da će Samsung uspeti da ugura kameru ispod ekrana, kako su neki izvori navodili.

Od ostalih glasina, govorka se da će Samsung S10 biti proizvođen u čak četiri varijante, kao i da će imati 12GB RAM-a i jedan terabajt prostora za skladištenje.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...