Tramp: Suzavac koji se ispaljivao na migrante blag i bezbedan

226

VAŠINGTON – Svet je šokiran odlukom da se na migrante s decom na granici SAD i Meksika, baci suzavac, dok Tramp brani odluku i kaže da je to „to bezbedan suzavac“. Mekisko zahteva istragu.

Iako su kritičari osudili nedeljno delovanje američkih graničara kao preterano, Tramp je ostao pri tvrdom stavu. Predsednik SAD je juče rekao da su na graničare „krenuli neki veoma opasni ljudi“. Kasnije tokom dana je, međutim, priznao da su i deca bila pogođena i upitao zašto su roditelji s decom „dolazili u područje na kom ima suzavca“.

Prema njegovim rečima, radilo se o „veoma blagom suzavcu“ koji je „veoma bezbedan“.

S druge strane, ministarstvo spoljnih poslova Meksika uputilo je diplomatsku notu američkoj vladi u kojoj traži „punu istragu“ onoga što je nazvalo upotrebom nesmrtonosnog oružja prema meksičkoj teritoriji, prenosi Rojters.

Agencija podseća da su američke vlasti u nedelju ispaljivale kanistere suzavca prema migrantima u Meksiku u blizini graničnog prelaza koji razdvaja meksički grad Tihuanu od San Dijega u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, nakon što je deo migranata pokušao da uđe u SAD.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...