Đurićev poziv EU – „bez odlaganja“!

Direktor Kancelarije za KiM obratio se na vanrednoj konferenciji za medije

436

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić pozvao je danas EU i celu međunarodnu zajednicu da bez odlaganja urazumi Prištinu, vrati je poštovanju prava domaćeg, međunarodnog i svih potpisanih sporazuma i zaustavi ih sa puta dalje eskalacije problema.

Ðurić je, na vanredno zakazanoj konferenciji za štampu, rekao da smo videli pretnje da će da gaze, kao da to već nisu činili, Briselski sporazum, ukinu srpske opštine, zauzmu sever.

„Srbja i Srbi reagovali su mirno i odgovorno na provokacije i poteze koje su vukli u Prištini. Reagovali su mirno iako je potpuno jasno da je delovanje Prištine imalo za cilj s jedne strane da Srbe dovede u takav nemoguć položaj koji bi značio njihovo proterivanje, kako sa severa tako i s juga, a s druge strane namera je bila izazivanje ratnog požara na severu“, ukazao je on.

Srbija i Srbi na Kosovu i Metohiji ne žele bilo kakav sukob, ali je jasno da Priština želi da svojim delovanjem izazove upravo to.

„Srbija poziva međunarodnu zajednicu da reaguje i nećemo činiti bilo kakve korake osim mirnih protesta koji Srbi ovih dana vrše na KiM pokazujući kako se na miran i demokratski način bori za zemlju i svoj narod“, kazao je on.

Ðurić je pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da i dalje mirnim sredstvima brane svoju zemlju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...