SDS: Ponižavaju građane – vlast spremila „predizborni budžet“

Sve se svelo na puko zadovoljavanje birača kroz povećanje zarada, kaže Miroslav Aleksić

217

BEOGRAD – Poslanik na listi SDS Miroslav Aleksić izjavio je danas da Vlada Srbije nastavlja besmislenu ekonomsku politiku, bez definisanih prioriteta i bez konstatacije realnog stanja u državi.

Aleksić je novinarima u parlamentu rekao da SDS neće glasati za Predlog budžeta za 2019. godinu u kojem, kako kaže, nema strateškog ulaganja i sve se svelo na puko zadovoljavanje birača kroz povećanje zarada.

“Čuli smo od ministra (Siniše Malog) da je budžet razvojni, ja bih rekao da je predizborni, jer sve što se nalazi u njemu ukazuje na to”, ocenio je Aleksić.

Smatra da se građani Srbije ponižavaju jer se na dnevnom redu nalazi više od 60 tačaka, od toga oko 40 zakonskih predloga, od kojih samo tri nisu po hitnom postupku.

Aleksić kaže da je ovo sedmi budžet koji donosi aktuelna vlast i u kojem se predlaže i nastavlja pogubna ekonomska politika koja za rezultat ima da su građani Srbije najsiromašniji u Evropi.

Kritikujući ekonomsku situaciju u Srbiji, Aleksić je rekao da je 25 odsto građana u riziku od apsolutnog siromaštva, te da Srbija zaostaje za svim zemljama centralne i istočne Evrope kada je reč o rasti BDP-a.

“Građani Srbije imaju najniže prosečne plate. Javni dug se od 2012. godine uvećao sa 15 milijardi evra na 24,3 milijarde evra. Oni se trude da raznoraznim falsifikovanjem i promenama metodologije dokažu da je javni dug u padu. Nije, jer nemate rast BDP-a”, rekao je Aleksić.

Aleksić je rekao i da je oko 600.000 ljudi u prethodnih šest godina napustilo Srbiju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...