Šešelj: Oborili ste sopstveni rekord!

Ušlo se u donošenje budžeta za 2019, a još nema rekonstrukcije Vlade, kaže lider SRS

194

BEOGRAD – Predsednik SRS Vojislav Šešelj danas je u parlamentu, tokom rasprave o budžetu i pratećim zakonima, zamerio skupštinskoj većini objedinjavanje 62 tačke dnevnog reda, ali je i ponovo izneo optužbe na račun ministra Rasima Ljajića.

“Vi, iz parlamentarne većine, danas ste oborili sopstveni rekord, 62 tačke dnevnog reda u raspravi ste spojili u jednu. To vam jača efikasnost rada, ali je izvetrio duh demokratije iz skupštine. Pisaće se o ovom skupštinskom sazivu, gde je bilo moguće 62 tačke, uključujući zakon o budžetu, objediniti u raspravi”, rekao je Šešelj.

Kako kaže, rasprava se ne može kvalitetno voditi, niti je moguće pretresti budžet.

Spomenuo je i da je najavljivana rekonstrukcija vlade i dodao da se ušlo u donošenje budžeta za 2019. godinu, a još nema rekonstrukcije.

“Da li je to pametno? Štampa piše da se mogu očekivati vanredni izbori na proleće, nećete valjda izaći na izbore sa vladom u čijem će sastavu biti Rasim Ljajić, Zorana Mihajlović, Lončar?”, upitao je Šešelj.

Kako je rekao, budžetom je planirano finansiranje “svega i svačega”, ali nije sve precizno navedeno i “opštim stavkama se prikrivaju pojedinačna budžetska davanja”.

On je ponovio optužbe na račun Ljajića u vezi sa trgovinom drogom, navodeći da članak iz jednog „svetskog naučnog časopisa“, pokazuje da je Ljajić još pre 2004. godine bio „predmet obrade svetske nauke“.

Kritikovao je i što je predviđeno da država izdvaja novac za održavanje vile u kojoj i dalje živi bivši predsednik Tomislav Nikolić, dodajući da je organ koji vodi “apsolutno nepotreban”.

Spomenuo je i ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović, za koju je rekao da je „raskopala“ put između Obrenovca i Mionice, na kojem je kompanija Planum otklonila nedostatke, “stala pred kamere i rekla da mora ispočetka, iako nije moralo, da bi se potrošilo novih 10 miliona evra”.

Izneo je tvrdnje i da ministar zdravlja Zlatibor Lončar “uzima ogromne pare za narudžbine skupocene medicinske opreme”, a ministru prosvete Mladenu Šarčeviću je zamerio što se, kako kaže, od Hrvata kupuje oprema za e-dnevnik, tri-četiri puta skuplja nego od naših proizvođača.

Spomenuo je i hapšenja, kako je rekao, saradnika ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

“Imate niz ministara koje ste morali da izbacite iz vlade. Ovako s njima usvajate budžet i sa njima ćete izaći na izbore. Teško ćete se provući, mnogo je prljavog veša iza nekih od vaših ministara”, rekao je Šešelj.

Replicirao mu je Milorad Mijatović, iz SPDS-a, stranke Rasima Ljajića, koji je rekao da SDPS gleda u budućnost, dok je SRS stranka prošlosti, a Šešelj pluskvamperfekat.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...