Jankovićevi odbornici tražili dopunu dnevnog reda, pa se predomislili

270

BEOGRAD – Odbornička grupa pokreta Saše Jankovića podnela je danas, a zatim i povukla predlog za dopunu dnevnog reda, kojim bi se usvojio zaključak o osuđivanju nedavnog napada na Borka Stefanovića, a predstavnIci odborničke grupe SNS su podržali taj predlog, ali i zatražili da se osude i drugi oblici nasilja i pozivi na linč predsednika Srbije i premijerke.

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković je istakao da ta stranka osuđuje ono što se desilo Borku Stefanoviću i da je protiv svakog vida nasilja.

“Oštro se borimo protiv toga i želimo i sa ove govornice da pošaljemo jasnu poruku da nasilju u našem društvu nema mesta”, rekao je Mirković i podsetio da su pripadnici MUP-a brzo reagovali i uhapsili napadače na Borka Stefanovića, te da je uveren da će dobiti i zasluženu kaznu.

“Kada je reč o dopuni dnevnog reda, koja je danas prvo predložena, pa sada povučena, mi kao odbornička grupa SNS bili smo za taj zaključak, ali da se on dopuni. Uložili smo amandman kojim smo želeli da se osude i svi ostali vidovi nasilja, da se osudi i poziv na vešanje predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, kao i pozivanje na linč”, rekao je Mirković.

On smatra da je PSG Građanski blok 381 povukao predlog za dopunu dnevnog reda samo zato što je odbornička grupa SNS tražila da se osude i poziv na nasilje prema predsedniku Vučiću, premijerki i svim ljudima koji danas vode Srbiju, a deo su SNS.

Šef odborničke grupe PSG Građanski blok 381 Rade Veljanovski je rekao da su predložili dopunu dnevnog reda jer su želeli da se osudi fizički napad na svakoga, bez obzira kojoj političkoj opciji pripada.

“Nismo povukli naš predlog dnevnog reda zbog toga što bi to značilo i osudu onih koji su loše govorili o premijerki i drugim ljudima. Samo da se razumemo da to nije razlog”, dodao je Veljanovski, ali nije rekao šta je bio razlog.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...