Otkriveno zašto je avion u kojem je bila Angela Merkel morao prinudno da sleti

250

Elektronski kvar uzrokovao je tehničke probleme zbog kojih je avion nemačke vlade, kojim je kancelarka Angela Merkel krenula na samit G20 u Argentinu, bio primoran da u četvrtak uveče prinudno sleti, saopštio je danas portparol nemačkih vazduhoplovnih snaga.

„Uzrok je bila elektronska distribuciona kutija“, rekao je neimenovani portparol, prenosi Rojters.

Joerg Blank/dpa via AP

Prethodno je, pozivajući se na bezbednosne izvore, „Rajniše post“ objavio da nemački istražitelji proveravaju da li su tehnički problemi aviona, kojim je kancelarka u četvrtak krenula na samit G20 u Argentini, izazvani bilo kakvim kriminalnim činom.

Istovremeno, „Špigl“ piše da je do problema došlo u celokupnom komunikacionom sistemu vladinog aviona, što je dovelo do ozbiljne vanredne situacije, zbog čega je, kako navodi, posada morala da prizemlji avion uz korišćenje satelitskog telefona.

Vladin avion „erbas A340“, kojim su kancelarka Angela Merkel i ministar finansija Olaf Šolc krenuli u Argentinu, bio je primoran da sinoć neplanirano sleti na aerodrom u Kelnu.

U međuvremenu, kancelarija nemačke kancelarke danas je saopštila da je Merkel sa manjom delegacijom, u kojoj je i ministar finansija Olaf Šolc, drugim vladinim avionom stigla u Madrid, odakle su komercijalnim letom poleteli za Buenos Ajres, preneo je AP.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...