Univerzitet, od čije „liste“ strepe fakulteti širom sveta, sarađuje sa srpskim univerzitetima

141

Kineski Univerzitet Đao Tong iz Šangaja, koji svake godine objavljuje najprestižnije rangiranje svetskih visokoškolskih ustanova, Šangajsku listu, uspostaviće saradnju sa univerzitetima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, najavilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji u oblasti visokog obrazovanja, koji je planiran za utorak, 4. decembar u Beogradu, studenti iz Srbije dobiće priliku da pohađaju nastavu na Univerzitetu Đao Tong, a njihove kolege iz Kine da znanje stiču na studijskim programima na tri srpska univerziteta.

Obostrana razmena studenata, kako je predviđeno, pre svega se odnosi na studijske programe osnovnih i master studija iz oblasti matematike, fizike, poljoprivrede i menadžmenta, uz mogućnost proširivanja saradnje i na druge akademske oblasti u budućnosti.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potvrdilo je inicijativu za zaključivanje Sporazuma o saradnji u oblasti visokog obrazovanja između visokoškolskih ustanova dveju država, jer je cilj da se uspostavi i unapredi saradnja u oblasti visokog obrazovanja između Srbije i Kine.

Univerzitet Đao Tong u Šangaju, osnovan 1896, jedna je od najprestižnijih visokoškolskih ustanova u Kini i visoko je pozicioniran na svetskim rang listama univerziteta.

Taj univerzitet sprovodi akademske programe i na engleskom jeziku, uključujući i zajedničke studijske programe u saradnji sa eminentnim univerzitetima iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...