Vatra je izbila u kući u kojoj je bilo četvoro dece, a o potezu ovog čoveka priča ceo Požarevac

388

Zoranu Petroviću (32) iz Požarevca, staratelju četvoro maloletnih sestrića, požar je uništio celo prizemlje kuće u Proleterskoj ulici, pišu Novosti.

Požar je izbio kada se zapalila kaljeva grejalica, dok su u kući boravili sedmogodišnji blizanci, dečak i devojčica, njihov brat star osam, i sestra stara 17 godina. Na sreću, deca nisu povređena, ali je uništeno celo prizemlje.

„Dok su gledala televiziju, deca su se otimala oko daljinskog i tad je na grejalicu pala jakna i zapalila se. Kad sam čuo njihovo dozivanje, utrčao sam u sobu i izveo ih napolje. Vatra je za kratko vreme uništila zidove, tavanicu, stolariju i pokućstvo“, priča Zoran.

Od ukupno 120 kvadrata, koliko imaju prizemlje i sprat, u požaru je uništeno oko 80.

Iako ima tek 32 godine, Zoran brine o četvoro dece svoje sestre, umesto nje i njihovog oca. U njegovoj kući, na spratu, požar je izbio i 2014. godine, zbog elektroinstalacija. Četiri godine mučio se da popravi kuću, a sad ih je zadesio novi požar. Na sreću, humani sugrađani pritekli su u pomoć, zahvaljujući objavama i apelima na društvenim mrežama.

Najstarija devojčica o kojoj Zoran brine je gimnazijalka, a troje mlađih idu u OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“. Ova škola odmah je reagovala i obezbedila prozore i laminat. Ostalo su donirali humani građani, pišu Novosti.

Izvor Novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...