Čuvena slika iz serije „Alo, Alo“ prodata po neočekivanoj ceni (FOTO)

390

Portret „Posrnula Mdona s velikim si*ama“ („The Fallen Madonna With The Big Boobies“) iz legendarne serije „Alo, Alo“ prodat je na aukciji za 15.000 funti čime je uveliko nadmašen početni iznos, piše Mirror.

Slika fiktivnog umetnika Van Klompa bila je jedan od centralnih rekvizita u popularnoj seriji i prikazuje obnaženi lik žene iza koje se vidi neki planinski krajolik.

Više od deset godine, slika je visila u jednom dnevnom boravku u Midlendsu.

Ali kad ju je aukcijska kuća „East Bristol Auctions“ ponudila na prodaju, nije očekivala baš toliki interes.

Vlasnik koji je sliku kupio od producenta serije po završetku snimanja, na početku je tražio 5.000 funti, ali slika je na kraju postigla tri puta veću cenu.

Iako nisu otkrili ima kupca, iz aukcijske kuće su potvrdili da je reč o nekome iz Francuske.

„Kupac je bio na telefonskoj liniji i uz njega je bila čitava njegova porodica. Mogli smo čuti njihovo oduševljenje kad su zaznali da je slika njihova“, rekao je aukcionar Endrju Stju.

U popularnoj seriji, vlasnik kafića Rene Artoa stalno skriva tu sliku od nacista i to najčešće u kobasici, ispod košulje ili u svojim pantalonama.

Veruje se da je sliku naslikao jedan od dizajnera seta legendarne serije. Tad je za potrebe snimanja napravljeno više kopija, ali čini se da je samo jedna preživela.

Pre aukcije, Stju je sliku opisao kao „jedinstveni deo televizijske istorije“.

„To nije samo tek neki rekvizit, već predmet oko kojega se vrti čitava radnja serije. Na ironičan način, ta bezvredna fiktivna slika postala je remek-delo. Svaki spomen ove slike, ljudima navuče osmeh na lice. Ne mogu da se setim ni jedne druge umetnine korišćene na britanskoj televiziji koja bi imala ovako ikonični status“, rekao je Stju.

 

Izvor Nedeljnik
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...