Nove informacije o likvidiranom Popoviću – štitio ga bivši žandarm?

Bio je blizak saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća, kao i škaljarskog klana

586

BEOGRAD – Muškarac koji je sinoć ubijen u sačekuši u kafiću na Zvezdari, Vladimir Popović zvani Pop, imao je bogat policijski dosije, piše Blic.

Prema operativnim saznanjima bio je blizak saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća i škaljarskog klana.

Kako se nezvanično saznaje, maskirani napadači su u subotu oko 22 sata upali u kafić „Kafeteka“ u kom je Popović sedeo, zapucali iz helklera i ubili ga na mestu.

Mada još uvek nije rasvetljeno zbog čega je došlo do likvidacije, njegova povezanost sa podzemljem i policijski dosije kažu da je godinama bio u kriminalnim vodama, a jednim od njegovih najbližih saradnika smatra se Vojislav Kostić, bivši pripadnik Žandarmerije.

Navodi se da je Vladimir Popović držao kockarnicu „Havana“ koja se nalazi u hotelu „Slavija“ i za koju se smatra da je bilo jedno od mesta u kom su se sastajali škaljarci. Na tom mestu, kockarnicu je imao i Slobodan Šaranović, koji je likvidiran u decembru 2016. godine.

U žižu javnosti Popović je poslednji put dospeo zbog iznude 110.000 evra, automobila, stana i drugih nepokretnosti dvojici Beograđana u „Havani“ 2015. godine, prilikom koje su oštećenima nanete teže telesne povrede.

Zbog toga je bio uhapšen sa Daliborom Đorićem i Vojislavom Kostićem, a kod njih je pronađeno 250.000 evra, 2.205.000 dinara za koje se sumnja da su pribavili iznudama, pištolj, municija i oko pet grama marihuane.

Prilikom hapšenja Popovića zbog ovog dela, prisutan je bio i Siniša Milić Boske, telohranitelj Filipa Koraća, saradnik Luke Bojovića i nekadašnji pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice, koji je likvidiran u julu ove godine kada je njegov džip eksplodirao na Autokomandi, a on na licu mesta preminuo od posledice stravičnih povreda.

Vojislav Kostić se takođe smatra jednim od visokorangiranih članova škaljarskog klana, a njegov brat je uhapšen je u policijskoj akciji u restoranu „Durmitor“.

Kako je za „Blic“ naveo izvor iz MUP-a, Kostić je u Žandarmeriji napredovao u vreme najozloglašenijeg komandanta ove jedinice, generala Bratislava Dikića. On je u Dikićevo vreme postavljen u Specijalističku četu beogradskog odreda, iako je bilo poznato da ima ozbiljne saradničke veze sa beogradskim podzemljem.

Isti izvor je rekao da se oduvek znalo da Kostić radi kao Popovo obezbeđenje, kao i to da se bavi ucenama i iznudama, a sam se hvalio fotografijama sa boks meča, luksuznim životom i poznanstvima.

FOTO TANJUG – EDIB TAHIROVIC
Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...