KK Partizan se oglasio nakon što su igrači zaustavljeni na Jarinju (VIDEO, FOTO)

421

Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu, mi smo samo sportisti, kaže predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović, nakon što ekspedicija crno-belih nije dobila dozvolu kosovske policije da prođe administrativni prelaz na Jarinju.

Trebalo je da prisustvuju mirnom protestu u Kosovskoj Mitrovici, kao i da odigraju prijateljski meč sa Trepčom.

Mijailović je u izjavi Tanjugu poručio da ne veruje da će doći do promene i da će rukovodstvo i košarkaši biti pušteni na Kosmet.

„Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu… Prolaz nam je onemogućen. Mi smo samo sportisti. Želeli smo da u miru prostestujemo sa narodom i odigramo prijateljsku utakmicu sa Trepčom. Čisto sumnjam da ćemo proći“, rekao je Mijailović za Tanjug.

On kaže da je obrazloženje zabrane to što njihov dolazak nije bio najavljen.

„Rekli su nam da idemo preko brda, ali ne želimo da rizikujemo hapšenje. Mi smo civilizovani narod. Vidite šta se dešava u 21. veku“, poručio je prvi čovek Partizana i dodao da će crno-beli sačekati još malo da se vidi da li situacija može da se promeni.

Mijailović, ipak, navodi da ekipa nije uznemirena zbog svega što se desilo, ali da ostaje žal.

„Žao mi je, jer smo imali plan da obiđemo naš narod. Hteli smo i u miru da budemo na Kosmetu, ali očigledno to nije moguće“, zaključio je on.

Rukovodstvo i košarkaši Partizana nameravali su da podrže Srbe u protestu protiv mera Prištine na takse od 100 odsto na srpsku robu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...