Počeo protest Srba u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu

237

KOSOVSKA MITROVICA – Protest građana protiv uvedenih taksi Prištine počeo je u podne ispred Kancelarije EU i Euleksa u Kosovskoj Mitrovici, a održaće se i u Gračanici i Štrpcu, pod nazivom „Svesrpski sabor“.

Građani nose zastave Srbije, kao i transparente „Desa su nam gladna“, „Stop nasilju Prištine“, „EU otvori oči“, „Nemamo lekove“, „Pomozite našim bebama“, „Unicef help“, „Ne gurajte nas u geta“, kao i zastave sindikata „Trepče“.

Očekuje se obraćanje predstavnika Srpske liste, univerziteta i studenata.

Ranije danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić je rekao da će Srbi sa KiM na miran i demokratski način izraziti protest protiv diskriminatorskih mera Prištine uvedenih pre skoro dve nedelje.

„Biće to najmasovniji protesti do sada i pozivam građane da se odazovu u što većem broju“, rekao je Simić.

Protestu u Kosovskoj Mitrovici trebalo je da se pridruže i košarkaši „Partizana“, ali su rukovodstvo i igrači kluba zaustavljeni pre podne na administrativnom prelazu Jarinje, gde im nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

Oni su se uputili na KiM kako bi podržali Srbe u protestu, ali i da u Leposaviću odigraju prijateljski meč sa košarkašima „Trepče“, bratskim klubom „Partizana“ od 2014. godine.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...