Opozicija najavila govore o amandmanima u skupštinskom holu

228

BEOGRAD – Deo opozicije najavio je večeras da će u toku večeri i noći ostati u parlamentu da govore o amandmanima na predložene zakone, jer, kako je rekao šef poslanika DS Goran Ćirić, to im nije omogućeno u skupštinskoj sali.

Nasiljem smo sprečeni da govorimo, rekao je Ćirić novinarima u parlamentu, navodeći da su na svaki pokušaj da govore dobijali opomene.

“Nećemo odustati. U toku večeri i čitave noći ćemo govoriti o amandmanima”, najavio je Ćirić. Uspeli su da nas ujedine na ovakav način, dodao je on.

Ćirić je poručio da opozicija ne želi da odustane i da bude ućutkana.

Konferenciji su prisustvovali poslanici DS, Dveri, poslanička grupa Pokret za spas Srbije – Nova Srbija, samostalni poslanici.

Sledeće obraćanje su najavili za 19 sati.

Televizija N1 je objavila da su poslanici opozicije u Skupštini Srbije počeli protest u holu parlamenta, nezadovoljni što im, kako kažu, već četiri dana nije dozvoljeno da iznesu svoja mišljenja o Predlogu zakona o budžetu za 2019. godinu. Odlučili su da na svaka dva sata drže konferencije za novinare kako bi svaka poslanička grupa iznela svoje primedbe u vezi s tim zakonom.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...