Skandal trese Bor: Smenjen gradski čelnik zbog fotografija s maloletnicom

806

Zamenik gradonačelnika Bora Branko Perić (60) našao se u središtu skandala kada su fotografije na kojima se on ljubi i grli sa devojčicom od 15 godina osvanule na fejsbuk profilu te maloletnice.

Navodno, kako prenosi Blic, kada su fotografije iscurile u javnost, od Perića je zatraženo da odmah podnese ostavku. Perić je to i učinio, a u obrazloženju odluke da se povuče sa mesta zamenika gradonačelnika naveo je da su u pitanju lični (zdravstveni) razlozi.

Njegovu ostavku je usvojio gradonačelnik, a ona treba da prođe i kroz Skupštinu grada.

On sam nije želeo da komentariše fotografije na kojima je prisan sa devojčicom.

„Ne želim ništa da izjavljujem dok se ne konsultujem sa advokatom. Da se čujemo malo kasnije“, kratko je za „Blic“ odgovorio Perić.

Kako pišu „Večernje novosti“, slike su ubrzo po postavljanju na društvene mreže sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, video i „skinuo“” veliki broj pratilaca Fejsbuka. U ceo slučaj se, ubrzo, umešala i policija, ali nema dokaza da je funkcioner u Boru počinio krivično delo.

Perić je, navodno, kazao da je fotografija njegovog poljupca sa devojčicom nastala kada joj je čestitao na dobro urađenom poslu. On je tvrdio i da se sa ostalim devojkama, koje su bile angažovane, pozdravio na sličan način, pišu „Večernje novosti“.

„Imali smo skup u lokalnom Domu kulture i tu su bile devojčice, koje su ukrašavale salu“, navodno je izjavio Perić.

„Ušao sam i video da su posao obavile odlično, zbog čega sam im čestitao“, izjavio je navodno.

„Devojčica je negirala da ima bilo kakav odnos sa tim funkcionerom. Ovde nema elemenata krivičnog dela jer je devojčica starija od 14 godina i nema krivičnog dela obljube nad detetom. Po zakonu nemamo osnova da reagujemo, ako je nešto i bilo, nije bilo pod prisilom. Međutim, maloletnica kao da je bila pripremljena i unapred znala kako treba da odgovori“, kaže izvor iz policije.

Kako je za N1 potvrđeno u Boru, šezdesetogodišnji funkcioner se neće vraćati na posao, razdužio je službeni telefon.

Prethodno je lokalna Ist media iz Bora javila da je Perić podneo neopozivu ostavku na funkciju zamenika gradonačelnika.

Izvor Blic Novosti N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...