„Šta sedi, šta sedi… Ovo nije kafana“!

Opozicija: Maja Gojković "ukrala vreme"; opomene Bošku Obradoviću, Balši Božoviću, Marku Ðurišiću

198

BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je popodne opomene poslanicima DS Balši Božoviću, šefu poslaničke grupe Dveri Bošku Obradoviću i poslaniku SDS Marku Ðurišiću jer su, kako je navela, ometali rad sednice.

Oni su se javljali za reč, a Gojkovićeva je objasnila da ne mogu da dobiju reč, jer je potrošeno vreme za raspravu o amandmanima.

Božović je na to rekao da im je Gojković “ukrala vreme”, na šta je ona odgovorila da su oni njoj ukrali 12 godina života.

“Vreme ste potrošili, ne mogu ja vama da izmislim vreme. Ne mogu da kršim Poslovnik. Znate, radim od šest ujutro, a vi ste došli malo odmorniji od mene, pa molim za razumevanje od vas koji radite samo popodne”, rekla je Gojković.

Obradović je dobio opomenu pošto je nastavio da reklamira povredu Poslovnika, a predsednica parlamenta je rekla da deo opozicije već treći dan ponavlja predstavu koja je sada već “otužna”.

Ðurišić je opomenu dobio jer je dobacio iz poslaničke klupe “Šta sedi?”.

“Imate opomenu, ne možete da vređate potpredsednika parlamenta. Izvadite ruke iz džepova i ne možete da mu vičete – šta sedi, šta sedi… Ovo nije kafana”, rekla je Gojković.

Prethodno je Ðorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije – Nova Srbija rekao da je razlog što se poslanici ne javljaju da govore o amandmanima koji se samo čitaju, jer je vreme za raspravu prošlo, i to 600 minuta na “besmislene amandmane” vladajuće koalicije.

Gojković je istakla da to što Vukadinović govori nije istina i pozvala ga da pogleda strukturu amandmana.

“Ne možete da kažete da su to besmisleni amandmani i ja radim po Poslovniku, ne kradem vam vreme”, rekla je Gojković.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...