Besplatni lekarski pregledi i u vojnim bolnicama, uz samo jedan uslov

Rade se analize krvi, nivo šećera, EKG, radiografska snimanja, ultrazvučni pregledi, kao i ostale dijagnostičko-terapeutske procedure

479

BEOGRAD – Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji je danas posetio Vojnomedicinski centar Karaburma (VMC) u Beogradu, izjavio je da je u akciji besplatnih pregleda koja se sprovodi u okviru vojnog zdravstva pregledano više od 5.000 pacijenata.

Osim u VMC Karaburma, Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane organizovala je danas besplatne specijalističke preglede u vojnim bolnicama Niš i Novi Sad.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

„Vojska Srbije je uvek tu da pomogne svojim sugrađanima i ne pravi razliku između njenih pripadnika i civila. Svaki građanin Srbije zaslužuje najbolju moguću negu i Vojska je tu da mu pomogne i da mu tu negu da“, rekao je Vulin.

On je naveo da je u toku ove godine obavljeno oko 600.000 pregleda pacijenata bez obzira da li su vojni ili civilni, kao i 3,9 miliona različitih procedura i medicinskih zahvata.

„Svako ulaganje u Vojsku Srbije ulaganje je u kvalitet života svakog građanina Srbije i koliko god da nam je vojska organizovanija, snažnija, opremljenija, toliko će život u Srbiji biti i bezbedniji, ali i bolji“, istakao je ministar odbrane.

Upravnik Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd, pukovnik Slavoljub Staletović, naglasio je da se akcija organizuje već godinu dana, ali da su počeci bili teški i problematični.

U okviru besplatnih pregleda rade se osnovne analize krvi, određivanje nivoa šećera u krvi, EKG, radiografska snimanja, ultrazvučni pregledi, kao i ostale dijagnostičko-terapeutske procedure, ali isključivo na osnovu indikacija lekara specijalista.

Za specijalističke preglede prijavljivali su se svi zainteresovani građani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...