Oglasila se novinarka Studija B povodom izveštavanja sa protesta

2.075

BEOGRAD – Barbara Životić, reporterka televizije „Studija B“ izveštavala je sinoć sa protesta „Stop krvavim košuljama“. Snimak je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama zbog načina na koji je izveštavala o ovom događaju.

Potpredsednica Vlade i predsednica Kooridinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, danas je najoštrije osudila medijski linč na društvenim mrežama i iznošenje detalja iz privatnog života novinarke „Studija B“ Barbare Životić.

Oglasila se i sama novinarka: „Iako sam znala na što je sve opozicija u Srbiji spremna, ni sanjala nisam da jedno televizijsko uključenje može izazvati toliko mržnje, kao što je bio moj izveštaj s protesta. Sve je počelo i pre samog uključenja, kada su me ometali u pripremi, da bi potom bilo nastavljeno i tokom samog izveštaja, što možete videti i na snimku, da bi se završilo najmonstruoznijim prijetnjama meni i mojoj porodici.

Znate ja imam i roditelje, brata i malu sestru i najviše me boli to što zbog mene moraju da trpe najniže uvrede tih… ne mogu da ih nazovem ljudima. Iako sam 100 puta pre ovoga mislila da se ne bavim novinarstvom, poslije ovoga sigurno neću odustati.

Moj, naš zadatak je da radimo slobodno i bez straha. Đilasu, Obradoviću, Jeremiću i drugima koji nisu osudili ovakve uvrede, ali i pretnje mojoj porodici i meni, želim da o njihovim kćerima i deci nikada niko ništa slično ne izgovori, kao što govore o meni na društvenim mrežama. A o njihovom političkom delovanju izveštavaću s još većim entuzijazmom nego ranije“, izjavila Životić.

Izvor Buka
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...