Šarić dobio 15 godina, evo na koliko su osuđeni saradnici

409

Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu osudilo je danas u ponovljenom prvostepenom postupku Darka Šarića za šverc kokaina na 15 godina zatvora, smanjivši mu tako kaznu za pet godina.

Apelacioni sud je ukidajući prvostepenu presudu ocenio da je sudsko veće primenilo pogrešni krivični zakonik i izreklo strože kazne nego što je to moglo, umesto blažeg zakona gde je maksimalna kazna 15 godina zatvora.

Kazne su smanjene i Goranu Sokoviću sa 20 na 15 godina i Željku Vujanoviću sa 18 na 14 godina.

Optuženom Rodoljubu Raduloviću, koji se tereti da je svojim brodovima prebacivao drogu iz Južne Amerike, izrečena je kazna od 11 godina zatvora, pola godine manje nego ranije.

Veće je saopštilo da se Šariću produžava pritvor, kao i da je ostalo pri svojim odlukama u vezi činjenica koje je ranije izreklo u prvostepenom postupku.

Predsedavajući Sudskog veća Siniša Petrović rekao je da su Šarić, Vujanović i Soković koji je u bekstvu, formirali kriminalnu grupu za trgovinu drogom i da su njeni pripadnici bili „uračunljivi, da su postupali sa umišljajem, svesni svojih dela i njihove zabranjenosti“.

Droga je prebacivana prekookeanskim brodovima, kamuflirana, pri čemu su članovi grupe imali podeljene uloge i koristili šifre sa lažnim imenima za medjubnu komunikaciju, naveo je predsedavajući.

Ostalim okrivljenima izrečene su kazne u rasponu od 10 do 13 godina a u toku je iznošenje obrazloženja presude.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...