Glasanje o Bregzitu pomereno za januar

261

LONDON – Britanski parlament glasaće o dogovoru o Bregzitu premijerke Tereze Mej pre 21. januara, saopštio je njen portparol danas.

Glasanje je trebalo da bude održano danas, međutim ona je juče saopštila da je glasanje odloženo i tražila dodatnu potvrdu od EU da će glasanje proći kroz parlament, prenosi Rojters.

Mej nastoji da reši zastoj u dogovoru o Bregzitu što je brže moguće i da od evropskih lidera dobije potvrdu koja joj je potrebna pre 21. januara, rekao je portparol.

On je takođe dodao da je Mej ranije imala produktivan sastanak sa holandskim premijerom Markom Ruteom. Njih dvoje su se dogovorili da zajednički reše trenutnu situaciju.

Mej će održati sastanak svog kabineta u sredu popodne.

Odluku premijerke Tereze Mej da odloži glasanje o sporazumu sa EU o Bregzitu u Donjem domu parlamenta osudio je opozicioni lider Džeremi Korbin.

Korbin je situaciju opisao kao ozbiljnu i bez presedana, ističući da je vlada izgubila kontrolu i da je u potpunom haosu, prenosi AP.

Kako se navodi, čak su i neki članovi Konzervativne partije Tereze Mej kritikovali način na koji je pristupila pregovorima sa EU oko Bregzita.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...