Kesić: Znam zašto ste ljuti, ali nije ta „konkretna devojčica“ neko na koga treba da fokusirate bes

5.487

BEOGRAD – Današnji Studio B je imitacija Miloševićeve „TV Bastilje“, izjavio je novinar Zoran Kesić, koji je nekada radio u toj TV kući.

„Brutalno laganje, etiketiranje nepodobnih, pretvaranje reporterskog izveštaja u lični komentar, novinari kao politički komesari, televizija kao glasilo partije i ostalih“, rekao je za Danas Kesić.

Danas gledajući „moj“ Studio B, osećam samo tugu i prezir, rekao je Kesić.

On je dodao da ne bi komentarisao pominjanje Ivana Ivanovića, Draže Petrovića i njega „u preopoznatiljivom triku zamene teza i mešanja baba i žaba – ‘a što ne osudite njih'“ i dodao da mu je muka da dokazuje očigledno i demantuje „laž koja se vidi iz aviona“.

Umesto komentara na ovakvo izveštavanje, zamolio bih pre svega građane da iskuliraju sa komentarima mržnje i pretnjama, a sram bilo pojedine zbog onoga što pišu, istakao je Kesić.

Jasno mi je zašto ste ljuti, ali nije ta konkretna devojčica neko na koga treba da fokusirate bes, poručio je Kesić, povodom komentara na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić sa protesta u Beogradu.

Studio B se ovih dana našao u žiži javnosti zbog neprofesionalnog izveštavanja novinarke Barbara Životić sa protestne šetnje u subotu.

Snimak njenog izveštavanja izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama zbog načina na koji je izveštavala o tom događaju.

Ona se našla na meti kritike esnafa. Međutim, pojedini komentari korisnika društvenih mreža prešli su granicu kritike vređajući i omalovažavajući mladu novinarku.

Nakon bujice komentara na društvenim mrežama o njenom izveštavanju, ali i načinu na koji su ljudi to komentarisali, oglasila se i sama Barbara, ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentare u kojima su iznošene uvrede na njen rad, ali i na njenu ličnost, osudili su i ministarka Zorana Mihajlović, kao i novinska udruženja.

 

Izvor N1, Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...