Savez za Srbiju: Dva saveza u Srbiji

Opozicioni lideri pozvali sve slobodne građane na protestnu šetnju „Hajde da se prebrojimo“, u subotu, u 18 časova

259

BEOGRAD – Lideri Saveza za Srbiju večeras (SZS) su ocenili da na političkoj sceni u zemlji „postoje dva saveza – jedan koji, pod palicom Srpske napredne stranke devastira Srbiju i drugi, jedina alternativa tome – SZS, prenosi „Danas“.

Skup u beogradskoj opštini Rakovica održan je povodom osnivanja Saveza za Srbiju – Rakovica.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović istakao je da će se život građana promeniti na bolje kada dođe do menjanja kompletnog sistema, koji je trenutno „nakaradan, pljačkaški i jednoumni“, što je neprihvatljivo.

On se osvrnuo na fizički napad koji se dogodio nedavno u Kruševcu, ali ovog puta sa vedrije strane.

„Optuženi za moj napad su izjavili da su se članovi SZS sami među sobom tukli, a da su oni (naslinici) prišli da nas razdvoje“, kazao je Stefanović kroz smeh.

Predsednik Udruženih sindikata Sloga Srbije Željko Veselinović podsetio je na to da su fabrike u Rakovici i dalje prazne, iako je sadašnja vlast obećala da će te iste fabrike pokrenuti proizvodnju.

Na tribini Saveza za Srbiju govorili su i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i Viši savetnik poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini i član Predsedništva Dveri Jugoslav Kripijanović.

Opozicioni predstavnici su sa skupa pozvali sve slobodne građane na protestnu šetnju „Hajde da se prebrojimo“, koja će biti održana u subotu, u 18 časova.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...