Direktorka povećala platu svom suprugu na 270.000 dinara

"Naše plate nisu najveće u Institutu. Neki doktori nauka imaju veća primanja i zaslužili su ih", poručila je Milica Marčeta Kaninski

357

BEOGRAD – Direktorka Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ Milica Marčeta Kaninski sprovela je novu sistematizaciju u ovoj državnoj ustanovi, kojom je ukinula nekoliko radnih mesta i spojila ih u jedno, koje je dodelila svom nevenčanom suprugu Slavku Kariću, kojem je takođe povećala platu za 100.000 dinara, piše „Pištaljka“, a prenose Novosti.

Navodi se da je direktorka plate povećala i bratu i sestri svog vanbračnog partnera, koji takođe rade u Institutu, kao i drugim zaposlenima u administraciji, što je izazvalo nezadovoljstvo naučnika u institutu, čije su plate manje od plata službenika.

„Pištaljka“ tvrdi i da je u registru Agencije za borbu protiv korupcije Marčeta Kaninski je prijavila prihode od 270.000 dinara od Instituta, dok njen partner uz povećanje od 100.000 ima platu oko 270.000 dinara.

Kako piše Blic, direktorka je objasnila da je samo 40 odsto prihoda Instituta iz budžeta, dok ostalih 60 ta ustanova zaradi na tržištu.

„Naše plate nisu najveće u Institutu. Neki doktori nauka imaju veća primanja i zaslužili su ih“, poručuje ona.

Marčeta Kaninski je ocenila da je prethodno rukovodstvo loše radilo i podsetila na izveštaj revizorske institucije i izjavu bivšeg revizora Dragoslava Sretenovića, koji je rekao da je „Vinča“ imala najgori revizorski izveštaj.

O navodima da je bratu i sestri svog nevenčanog supruga povećala plate, ona kaže da su „porodicu Karić zaposlili bivši i direktor pre njega“, te da ona nema čega da se stidi.

Milica Marčeta Kaninski je napomenula da je zatekla 74 zaposlenih u administraciji, a da je potrebno njih 40, tako da će 34 biti tehnološki višak.

„Oni su ti uzbinjivači koji ne žele da se u Institutu nešto menja“, kaže direktorka „Vinče“.

Izvor Tanjug Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...