Ceo svet je „guglao“ Mundijal, a Srbija pride Zadrugu i Zvezdu (VIDEO)

Znamo koji su pojmovi i događaji bili najtraženiji

311

Google je objavio koji su se pojmovi najčešće tražili na ovom pretraživaču u 2018. godini i rezultati su prilično očekivani. Kada su u pitanju događaji  i vesti u svetu, tu je dominiralo Svetsko prvenstvo u Rusiji, uz vesti o vremenskim nepogodama u SAD i rezultatima izbora.

Kada su u pitanju osobe, naravno, „najguglanija“ je bila Megan Markl, novopečena britanska princeza, a pratili su je pevačica Demi Lovato, glumac Silvester Stalon, YouTube kreator Logan Paul i rijaliti zvezda Khloe Kardashian.

Kompletan spisak pretrage možete pogledati OVDE, sa gomilom potkategorija u koje spadaju filmovi, muzičari, serije, ali i pesme, trendovi i drugo.

Nama je, međutim, daleko zanimljivije šta se „guglalo“ u Srbiji ove godine. Verovatno očekivano, najtraženiji pojam u Srbiji jeste – Zadruga. Posle toga dominira fudbal – Svetsko prvenstvo, ali i Crvena zvezda, odnosno njene utakmice u Ligi šampiona. Na drugom mestu najpretraživanijih pojmova je „Nebojša Glogovac“, na trećem Svetsko prvenstvo, a na četvrtom „Zvezda – Liverpul“. Zvezda je, međutim, prisutna na Top 10 listi još jednom, pošto se nalazi i na 10. mestu, sa „Zvezda – Napoli“.

Kada su u pitanju događaji, prvo je, naravno, Svetsko prvenstvo, a onda sledi duel Zvezde i Liverpula, dok je na petom mestu utakmica crveno-belih protiv Napolija. Sport, inače, dominira listom događaja jer je čak sedam od 10 najtraženijih pojmova bilo sportske prirode.

Treba reći da Google pravi ove liste na osnovu najvećeg skoka potražnje nekog pojma u odnosu na prošlu godinu. Osim što su utakmice Zvezde u Ligi šampiona privukle veliku pažnju, moguće je i da je skok pretrage bio zbog navike ljudi da gledaju piratske prenose preko strimova.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

1) Zadruga
2) Nebojša Glogovac
3) Svetsko prvenstvo
4) Zvezda – Liverpul
5) Ubice mog oca
6) Istine i laži
7) Južni vetar
8) Beer Fest
9) Evrovizija
10) Zvezda – Napoli

Događaji:

1) Svetsko prvenstvo
2) Zvezda – Liverpul
3) Beer Fest
4) Evrovizija
5) Zvezda – Napoli
6) Vimbldon
7) Uskrs
8) Srbija – Švajcarska
9) Srbija – Brazil
10) Australian Open

TV serije:

1) Ubice mog oca
2) Istine i laži
3) Jutro će promeniti sve
4) Ćerke
5) Pogrešan čovek
6) Žigosani u reketu
7) Povratak Lukasa
8) Za mog sina
9) Istanbulska nevesta
10) Nemanjići – rađanje kraljevine

Pogledajte Googleov video:

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...