SPO podržao Vučića

Prihvatanje zahteva "povampirenih zagovornika Miloševićeve politike" vodi u katastrofu neslućenih razmera, smatra Predsedništvo SPO

184

BEOGRAD – Predsedništvo Srpskog pokreta obnove podržalo je danas opredeljenost predsednika Srbije Aleksandra Vučića „za očuvanje mira, nastavak evropskih integracija, ekonomski oporavak države, svestranu saradnju i sa moćnim zemljama Evrope i Zapada koje priznaju nezavisnost Kosova, kao i posvećenost stabilnosti u regionu“.

SPO u saopštenju ističe da je samo takva politika garant i maksimalne zaštite srpskog naroda i njegove duhovne baštine na Kosovu.

„Samo takva politika Srbije može pribaviti čvrste garancije SAD i EU da vlasti u Prištini bezuslovno poštuju sve što je Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi dato Ahtisarijevim dokumentom, da ispune sve obaveze iz Briselskog sporazuma i formiraju Zajednicu srpskih opština. Time bi bila otvorena vrata svestranoj normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, kao i kompromisnim sporazumima o svim spornim pitanjima“, smatra SPO.

U saopštenju se navodi da je, „sve što se, duže od dve decenije, dešava na Kosovu i Metohiji posledica suludog Miloševićevog rata sa NATO alijansom, okončanog Rezolucijom 1244 SB UN od 10. juna 1999, kojom je Srbiji oduzet državni suverenitet nad njenom dotadašnjom autonomnom pokrajinom i propisana procedura za određivanje konačnog statusa Kosova, uz poštovanje većinske volje stanovnika“.

Prihvatanje zahteva „povampirenih zagovornika Miloševićeve politike“ – da Srbija proglasi EU i SAD za svoje strateške neprijatelje, uđe u vojni savez sa Rusijom i oružjem brani Srbe na Kosovu – i Srbija i ceo srpski narod bili bi gurnuti u katastrofu neslućenih razmera, zaključuje Predsedništvo SPO.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...