SNS optužuje Dveri za nasilje na biračkom mestu

991

Srpska napredna stranka saopštila je da su pristalice Saveza za Srbiju u toku prepodneva protivzakonito upali na biračko mesto 25 u Kotraži, u opštini Lučani, gde su nasilnim metodama sprečavali građane da glasaju i ometali izborni proces.

„Najbliži saradnik Boška Obradovića, Borko Puškić, predsednik Izvršnog odbora i član Predsedništva Dveri iz Prijepolja, zajedno sa 15 batinaša iz Čačka i Prijepolja, upao je jutros na biračko mesto 25 u Kotraži, gde je udario vratima i povredio građanku koja je stajala u redu za glasanje, a nakon toga udario i odgurnuo građanina na istom biračkom mestu“, piše u saopštenju.

Kako se ocenjuje, očigledno je da pripadnici Ðilasovog, Obradovićevog i Jeremićevog saveza, „osim prebijanja, poziva na silovanje, laži, odvratnih uvreda i zastrašivanja“, nemaju šta da ponude građanima, pa tako i u toku izbornog dana nasiljem sprečavaju građane da ispune svoje građansko pravo i slobodnom voljom izaberu predstavnike lokalne vlasti.

SNS je pozvala nadležne državne organe da reaguju i hitno privedu pravdi „sve Ðilasove batinaše koji tuku žene, čak i na biračkom mestu, i na najbrutalniji način uznemiravaju sve građane“, i da o tome obaveste javnost.

U opštinama Lučani, Kladovo, Doljevac i Kula danas se održavaju lokalni izbori.

Opozicija učestvuje na redovnim izborima u Lučanima, dok vanredne izbore u ostale tri opštine deo opozicije bojkotuje.

Posmatračka misija organizacije CRTA saopštila je da je na biračka mesta lokalnim izborima u Lučanima do 10 časova na glasanje izašlo ukupno 2.049 građana, što je 12.4 odsto od ukupnog broja birača, a zabeleženo je nekoliko nepravilnosti.

Na 43 biračka mesta u Lučanima Crtinim posmatračima dozvoljen je pristup i posmatranje izbornog dana, birališta su otvorena bez većih kašnjenja, izuzev zakašnjenja do pola sata zabeleženog na pet biračkih mesta, dodaje se u saopštenju i navodi da su nepravilnosti uočene na 10 biračkih mesta.

„Vreća sa izbornim materijalom nije bila zatvorena prilikom prijema na jednom biračkom mestu. Na četiri biračka mesta kontrolni list nije bio ubačen na početku glasanja u praznu kutiju prilikom glasanja prvog birača, dok na otvaranju četiri biračka mesta nisu bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora. Na biračkom mestu Kotreža zabeležene su veće tenzije pa je intervenisala i policija“, navodi se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...